LESSEN

Meld je vandaag nog aan!

Meld je vandaag aan en doe mee met een proefles – helemaal gratis!

Iedereen kan dansen

Everybody dance now!!

  • Goed voor je hart

    Dansen is een goede bezigheid voor wie risico loopt op cardiovasculaire ziekten. Een Italiaanse studie heeft aangetoond dat bij patiënten van hartfalen walsen een gezonder hart, vlottere ademhaling en betere levenskwaliteit in de hand werkte. Je gaat zweten en je hartslag versnelt. Maar dat is alleen maar positief, omdat je daarmee letterlijk je hart en je longen rekt. Hierdoor daalt je bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie.

  • Genieten van het leven

    Iemand die minstens eenmaal per week danst, heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven. Wil je een gelukkige relatie? Dan moet je regelmatig uit dansen gaan met je partner. Met dansen maak je endorfine aan. Deze stof zorgt voor een gevoel van geluk.

  • Evenwichtiger door het leven

    Als je schrik hebt om te vallen, dan kunnen danslessen voor mentale rust zorgen. De Journal of Aging and Physical Activity zegt dat tangodansen het evenwicht bij ouderen verbetert. Dansen vraagt namelijk om snelle bewegingen en een goede houding. Zo stimuleert regelmatig dansen om stabiel te staan en meer controle over je lichaam te krijgen.